De ce case din cărămidă și nu din lemn

Toate casele construite prin proiectul Rezidențiale Tunari sunt făcute cu pereți exteriori și interiori din cărămidă.

Cum spuneam, Rezidențiale Tunari reprezintă un concept dezvoltat de o echipă de specialiști în construcții, ingineri și arhitecți români, peste 20 și cu peste 15 ani experiență în proiectarea și construirea de locuințe.

Vă vom oferi cele mai importante motive pentru care noi am ales case din cărămidă și nu din lemn.

Cel mai important motiv îl reprezintă durabilitatea, adică păstrarea performanțelor o perioadă cât mai mare de timp. Practic casele din cărămidă rezistă sute, în unele cazuri și mii de ani. Nu se poate spune același lucru despre casele de lemn, a căror durabilitate este cam de 20 de ani, după care necesită măsuri de protecție.

Izolarea fonică cu mult mai bună și care este dată de greutatea, densitatea mai mare a pereților din zidărie.

Inerția termică mai mare în cazul pereților din zidărie, dată tot de greutatea mai mare.

Procesul de absorție și eliberare a vaporilor de apă din aer, adică o anumită reglare a umidității, este cu mult mai ridicat la pereții de cărămidă.

Structurile pe cadre din beton armat și zidărie sunt mai rigide și au o rezistență structurală mai mare, atunci când vorbim de același standard de costuri.

Casele din zidărie au performanțe indiscutabil mai bune la acțiunea focului, care este principala acțiune distructivă asupra locuințelor. Practic vorbim de un material care nu arde și nici nu suferă sub acțiunea focului.

Un alt motiv principal îl reprezintă stabilitatea și valoarea de piață a caseloe din cărămidă. Întotdeauna o casă din cărămidă va fi mai apreciată și românii vor fi dispuși să ofere mai mulți bani pentru ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *