Casă sau apartament?

Casă sau apartament?

Este întrebarea pe care mulți dintre noi și-o pun.

Care ar fi diferența între cele două opțiuni și nu pentru care ați alege? Noi vom încerca să vă arătăm de ce o casă cumpărată într-o zonă bună vă oferă condiții de trai cu mult mai bune.

În primul rând casele sunt mai ieftine decât apartamentele, adică la același preț îți poți cumpăra o suprafață de locuință mai mare. Cu cât mai mare? Uneori și de două ori mai mare. De ce? În primul rând pentru că în cazul unui bloc cu apartamente există spațiile comune care se repartizează în prețul fiecărui apartament.

Casele sunt mai sigure din punct de vedere al structurii de rezistență. Cu cât o clădire este mai înaltă cu atât mai mari sunt eforturile dezvoltate în construcție în timpul cutremurului. Veți spune că toate sunt dimensionate să reziste. Așa este, însă mai apare aici și eroarea umană care în cazul unui bloc de locuințe se poate dovedi fatală.

Un alt avantaj oferit de locuirea la casă o reprezintă faptul că dispui de o curte proprie, de un teren propriu. În cazul unui bloc de locuințe ești dar nu prea ești proprietar, sau cel puțin nu te poți simți. Asta deoarece tu deții o cotă indiviză din terenul pe care se află blocul și pe care nu o poți utiliza decât în comun cu ceilalți locuitori ai blocului. De asemenea la casă ai o curte proprie în care poți ieși cu familia, în care se pot juca copiii.

Condițiile de locuire sunt superioare la casă față de apartament. Acestea vin în primul rând din faptul că nu depinzi de ceilalți, ești doar tu și cu problemele tale. Într-un bloc de locuințe ești dependent de ceilalți și acolo unde educația și bunul simț lipsește tu ești în mod direct afectat.

Casele sunt pentru cei cu venituri superioare și pretențioși. Asta e clar pentru toată lumea. Când spui că locuiești la casă te gândești direct la unumite pretenții sociale și asta nu doar în România, ci în toate statele dezvoltate. Traiul la casă este în general rezervat celor cu venituri superioare.

Costurile de întreținere a unei case sunt cu mult mai mici. Asta deoarece spațiile comune sunt ale tale și le gestionezi așa cum tu îți dorești. Nu se întâmplă acest lucru la bloc, acolo unde există spații comune și cheltuieli comune ce necesită a fi administrate de către o asociație de proprietari. Ori aici, vrei, nu vrei, ai pornit luna cu anumite costuri, care în cazul locuirii la casă nu există.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *