Case Tunari

De ce Case Tunari?

Localitatea Tunari este prima localitate situată la Nord de București, în același aliniament cu localitatea Otopeni.

Ea se învecinează cu sectorul 1, Pipera, Otopeni, Ștefănești și Balotești, având ieșire la șoseaua de centură și aflându-se la doar 10 minute de DN1, autostrada spre Ploiești și E85. Practic comuna Tunari se află în centrul de greutate al principalelor căi de ieșire din București.

Prețul caselor din zona Tunari

Prețul caselor din zona Tunari este mai mic decât cel din Otopeni cam cu 30%, față de cele sunt Pipera sunt la jumătate. De ambele localități comuna Tunari este alipită.

Comparativ cu Baloteștiul prețurile la case sunt similare cu mențiunea că mai ai 10 minute de mers cu mașina până în Balotești.

În Ștefănești nu există o piață imobiliară dezvoltată ca să se poată face comparație, excepție cartierul Cosmopolis dar care este o unitate distincă total. Aici prețurile caselor sunt cam cu 30% mai mare decât cele din Tunari.

Bun, și totuși care este prețul unor case Tunari? Aici vom include doar locuințele noi.

Din 2019 consiliul local a votat o hotărâre prin care suprafața minimă de lot pentru o casă trebuie să fie de 300mp. Astfel că toate casele construite după această perioadă au minim această suprafață de lot, considerată ca fiind una generoasă pentru zona de NORD a Bucureștiului și unde prețul suprafeței de teren amenajat depășește 100 de euro.

Spune-mi cu cine te învecinezi ca să îți spun cine ești

Zona rezidențială Tunari este considerată una din cele mai bune zone rezidențiale din România, alături de Pipera și Otopeni. Practic cele trei formează cea mai bună zonă rezidențială nu doar din România ci din sud-estul Europei.

O investiție făcută în această zonă reprezintă o investiție sigură.

Localitatea Tunari avea sub 3 500 de locuitori acum 15 ani. În acest moment sunt aproape 10 000 de locuitori. Așa cum vedem există un flux pozitiv de persoane cu o creștere demografică importantă.

Peste 90% din cei nou veniți se încadrează în următorul profil: sunt familii tinere, sub 40 de ani; ambii membri ai familiei au studii superioare; veniturile lunare medii ale celor care se mută aici depășesc 2 000 de euro de familie; dacă nu au copii, cu siguranță își doresc copii și în primii 2 ani de când se mută îi și vor avea.

Dezvoltarea economică a zonei

În Tunari lucrează cu acte peste 5 000 de persoane, existând peste 1000 de companii care își desfășoară activitatea aici.

Dezvoltarea economică este una colosală. În Tunari nu există șomaj, doar cine nu dorește să lucreze nu o face. Cetățenii își pot găsi loc de muncă aici, dar la fel, numai dacă doresc acest lucru.

Servicii și infrastructură

Comuna Tunari a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii 15 ani.

S-a pornit atunci de la drumuri de pământ și s-a ajuns astăzi ca peste 95% dintre cetățenii comunei să aibă acces direct la o stradă asfaltată.

Străzile principale beneficiază de o tramă stradală dezvoltată, cu locuri de parcare asigurate și gratuite și cu trotuare generoase. Celelalte străzi sunt asfaltate și în marea lor majoritate nu beneficiază de trotuare însă ele sunt programate a se realiza în următorii ani.

Comuna Tunari beneficiază de rețea de apă și canalizare dar numai pe arterele principale de circulație. Există stație de epurare proprie comunei și sistem de alimentare cu apă din puțuri forate de mare adâncime. Extinderea rețelei de apă și canalizare în restul comunei face obiectul unui proiect european ce se va desfășura în următorii 5 ani.

În localitate există restaurante pentru toate gusturile și buzunarele. De la celebrele grătare cu mici la restaurantele din cadrul complexului Stripp Mall Tunari.

Comuna beneficiază de două supermarketuri, MegaImage și Lidl, dar și de multe magazine de cartier.

Dinamica imobiliară

Nu îți cumpăra niciodată o casă într-o zonă în care nu există o dinamică imobiliară. Dacă piața nu se mișcă și nu există investitori, șansele ca în următoarea perioadă prețul locuinței achiziționate să crească este mic.

Zona Tunari din punct de vedere al dinamicii imobiliare depășește în acest moment orașul Otopeni și localitatea Pipera. Aici se construiesc mai multe case anual decât în cele două luate împreună.

Anual apar câteva sute de noi proprietăți, dar nu vei găsi pe piață case construite, recepționate, cu actele gata și nevândute. Doar cine nu dorește să vândă și ține de preț nu va vinde.